Șoferul ambasadei Republicii Moldova în Rusia, prins cu permisul de conducere fals, după ce a fost implicat într-un scandal cu steroizi

Sursă: Mediafax Foto
  • Șoferul ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost prins cu permisul de conducere fals
  • Acesta se afla la punctul de trecere al frontierei satului Palanca
  • Mașina a fost preluată și dusă în parcul auto al ambasadei

„Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a asigurat deplasarea în regim de urgență a funcționarilor misiunii, inclusiv a ofițerului Serviciului de Informații și Securitate detașat la Moscova, pentru preluarea în siguranță a autoturismului și deplasarea conform itinerarului stabilit. Pe această cale, confirmăm că integritatea poștei diplomatice nu a fost afectată, iar autoturismul se află în parcul auto al ambasadei”, potrivit Ministerului de Afaceri Externe, scrie Timpul.md.

Șoferul vizat a fost rechemat din funcție. Instituția a dispus verificarea amănunțită a circumstanțelor producerii acestui incident, cu referirea materialelor spre examinare autorităților competente.

În decembrie 2020, Ambasada Republicii Moldova în Rusia a fost implicată în scandalul cu anabolizante. Substanțele au fost depistate într-un automobil care se afla într-o misiune de serviciu din partea ambasadei, la postul vamal Palanca, mai precizează sursa citată.