Șoferul ambasadei Republicii Moldova în Rusia, prins cu permisul de conducere fals, după ce a fost implicat într-un scandal cu steroizi

Un angajat al Politiei de Frontiera prezinta un permis de conducere fals, la punctul vamal Sculeni, joi, 20 ianuarie 2011. Expertii grupului de lucru Schengen (Sch-Eval) discuta, vineri, 21 ianuarie, raportul final în care sunt incluse concluzii în urma vizitelor de evaluare facute în România si Bulgaria, referitoare la stadiul pregatirii celor doua tari în procesul de aderare la Spatiul Schengen. Luna martie 2011 a fost data stabilita pentru aderarea României si Bulgariei la Schengen, dar Franta si Germania au cerut Uniunii Europene sa amâne aderarea României si Bulgariei la Spatiul Schengen, spunând ca intrarea celor doua tari într-un spatiu de circulatie fara vize este prematura. Cele doua state vor garantii ca aceste tari "vor pune capat coruptiei si criminalitatii organizate si ca frontierele lor vor fi pazite". Spatiul Schengen include 25 de state membre si permite unui numar de peste 400 de milioane de cetateni sa circule liber, fara a prezenta pasapoartele. LIVIU CHIRICA / MEDIAFAX FOTO

„Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a asigurat deplasarea în regim de urgență a funcționarilor misiunii, inclusiv a ofițerului Serviciului de Informații și Securitate detașat la Moscova, pentru preluarea în siguranță a autoturismului și deplasarea conform itinerarului stabilit. Pe această cale, confirmăm că integritatea poștei diplomatice nu a fost afectată, iar autoturismul se află în parcul auto al ambasadei”, potrivit Ministerului de Afaceri Externe, scrie Timpul.md.

Șoferul vizat a fost rechemat din funcție. Instituția a dispus verificarea amănunțită a circumstanțelor producerii acestui incident, cu referirea materialelor spre examinare autorităților competente.

În decembrie 2020, Ambasada Republicii Moldova în Rusia a fost implicată în scandalul cu anabolizante. Substanțele au fost depistate într-un automobil care se afla într-o misiune de serviciu din partea ambasadei, la postul vamal Palanca, mai precizează sursa citată.

Exit mobile version