• Serghei Şoigu tocmai a lansat un avertisment sever către NATO împotriva trimiterii de ajutor militar în Ucraina.
  • SUA şi alte state occidentale au înarmat Ucraina în lupta sa împotriva invaziei ruse.
  • Evenimentul principal al ultimei perioade îl reprezintă solicitarea adresată de Joe Biden Congresului de a aproba un ajutor financiar pentru Ucraina de 33 de miliarde de dolari.

Serghei Şoigu, Ministrul rus al apărării, tocmai a lansat un avertisment sever către NATO împotriva trimiterii de ajutor militar în Ucraina.

,,Vom considera orice mijloc de transport al NATO care soseşte pe teritoriul ţării şi care transportă arme sau echipamente pentru armata ucraineană drept o ţintă legitimă pentru distrugere„, spune el, citat de presa de stat rusă.

NATO şi aliaţii săi continuă să ,,umple Ucraina de arme„, a acuzat ministrul

SUA şi alte state occidentale au înarmat Ucraina în lupta sa împotriva invaziei ruse. Marea Britanie a promis marţi Ucrainei echipamente în valoare de 300 de milioane de lire sterline (376 de milioane de dolari), inclusiv echipamente de război electronic, un sistem radar, dispozitive de bruiaj GPS şi dispozitive de vedere pe timp de noapte.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Evenimentul principal nu doar al zilei, dar şi al ultimei perioade îl reprezintă solicitarea adresată de Joe Biden Congresului de a aproba un ajutor financiar pentru Ucraina de 33 de miliarde de dolari, din care 20 de miliarde pentru asistenţă militară. Adică armament, muniţie, antrenarea militarilor ucraineni în SUA, trimiterea de specialişti pe câmpul de luptă pentru mânuirea armamentului sofisticat, pe care nu-l pot mânui ucrainenii, întreţinerea maşinăriei de propagandă de război.

În cartea sa, America paralizată, Donald Trump dădea curs plângerilor americane privind starea dezastruoasă a infrastructurii şi a lucrărilor publice din SUA. În acest context, pare straniu că un preşedinte Democrat, teoretic de Stînga, să ceară Congresului să ia de la autostrăzi, de la Spitale, de la Educaţie, de la Sănătate suma de 33 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina în Războiul cu Federaţia Rusă, scrie Ion Cristoiu.