• Soldații ruși staționați în orașul ucrainean Melitopol au furat banii pentru pensii de la Poșta din localitate
  • Paguba se ridică la peste 3 milioane de grivne, aproape 100.000 de euro și va lăsa fără pensie, în perioada următoare, mii de pensionari din oraș
  • Directorul Poștei din Ucraina, Igor Smelyansky, a anunțat că instituția pe care o conduce va face tot posibilul pentru a sări în ajutorul pensionarilor păgubiți

Soldații ruși staționați în orașul ucrainean Melitopol au furat banii pentru pensii de la Poșta din localitate, a relatat presa ucraineană.

Paguba se ridică la peste 3 milioane de grivne, aproape 100.000 de euro și va lăsa fără pensie, în perioada următoare, mii de pensionari din oraș

Directorul Poștei din Ucraina, Igor Smelyansky, a anunțat că instituția pe care o conduce va face tot posibilul pentru a sări în ajutorul pensionarilor păgubiți

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Melitopol, oraș din regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, cu o populație de 154.000 de locuitori, a fost primul oraș cucerit de invadatorii ruși.

La fel ca și în restul localităților din Ucraina, invadatorii au furat tot ce au putut, inclusiv 14 tone de ajutor umanitar destinat populației din orașul ocupat.

În Melitopol, ocupanții ruși au furat pensiile.  Cu toate acestea, directorul Ukrposhta, Igor Smelyansky, a remarcat că organizația sa va continua să facă tot ce este posibil și imposibil pentru a livra bani pensionarilor”, se arată în comunicatul oficial al autorităților din Melitopol.

„Pensionarii noștri neprotejați social au de primit aceste fonduri, pe care ocupanții le-au furat”

Primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, a criticat în termeni duri acțiunile soldaților ruși.

Faptul că viața umană este lipsită de valoare pentru ocupanți o dovedește ce s-a întâmplat în Ukrposhta din Melitopol. Știm cu toții că un număr foarte mare de cetățeni își primesc pensiile de la poștași. Doar jumătate dintre pensionarii din Melitopol, raionul Melitopol pot primi pensia pe carduri, iar cealaltă jumătate primește direct bani din mâinile poștașilor. Așadar, la sugestia Galinei Danilchenko (șefa autorităților de ocupație), soldații ruși au intrat și au luat banii destinați pentru plata pensiilor pensionarilor. Pensionarii noștri neprotejați social au de primit aceste fonduri, pe care ocupanții le-au furat și nu le mai restituie”, a declarat Ivan Fedorov.

Conform statisticilor oficiale din Ucraina, pensia medie nu depășește 55 de euro. Cei mai „bogați” pensionari din Ucraina locuiesc în zona Kiev, unde primesc aproximativ 75 de euro pe lună, iar cei mai săraci sunt pensionarii din Sumy, cu o pensie de aproximativ 45 de euro pe lună.

Soldații ruși din Ucraina se comportă asemeni strămoșilor din Al Doilea Război Mondial, jefuind, omorând civili și violând, pe fondul bețiilor cu alcoolul furat din magazine. Un scenariu de neînțeles pentru omul modern în anul 2022, însă o realitate crudă a războiului din Ucraina.