• Un grup de soldați ruși disperați au trimis o scrisoare deschisă, prin intermediul unei înregistrări video, președintelui Vladimir Putin.
  • De asemenea, ei susțin că propriii lor comandanți încep să-i împuște pe cei care refuză să lupte.
  • Videoclipul îi arată pe soldați, cu fețele acoperite, citind un mesaj scris în prealabil de Putin.

Un grup de soldați ruși disperați au trimis o scrisoare deschisă, prin intermediul unei înregistrări video, președintelui Vladimir Putin. Peste 550.000 de soldați din armata lui Putin au fost uciși sau răniți atât de grav în Ucraina încât nu mai sunt capabili să lupte, potrivit Minusrus.

Iar acest lucru, potrivit unui videoclip difuzat pe aplicația de socializare Telegram, a provocat o asemenea furie încât un grup și-a asumat sarcina de a pleda pe lângă lider. De asemenea, ei susțin că propriii lor comandanți încep să-i împuște pe cei care refuză să lupte.

Se crede că unitatea provine din regiunea Irkutsk din Rusia, dar acum luptă în Ucraina. Potrivit canalului de telegramă Baikal People: „Ei au fost transferați ilegal sub controlul primei brigăzi slave a RPD, unde au fost formați în unități de asalt și trimiși „la măcel”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

„Comandamentul spune direct că suntem consumabile”, spun oamenii mobilizați într-un mesaj video.

„Înainte de aceasta, 1439 de mobilizați [bărbați] din al doilea batalion al regimentului au înregistrat deja un mesaj video similar. Potrivit soldaților, acest batalion este practic distrus.”

Videoclipul îi arată pe soldați, cu fețele acoperite, citind un mesaj scris în prealabil de Putin. Liderul grupului afirmă în parte: „Nu este vorba de un mesaj de război. Suntem trimiși să luăm cu asalt zona fortificată Avdiivka fără niciun fel de sprijin, artilerie, comunicații, geniști sau recunoaștere. La măcel. Iar comanda spune direct că suntem cu toții consumabile și că singura șansă de a ne întoarce acasă este să fim răniți. Nu cunoaștem numele și gradele comandanților, pentru că nu ni le spun.”

Potrivit Miniusrus, Rusia a pierdut 593.520 de soldați în Ucraina, dintre care 148.130 au fost uciși în luptă. Aceasta se ridică la aproximativ 65,9% din totalul forțelor armate ale lui Putin.