• 12.548 de persoane cu Covid-19 sunt internate în spital
  • 1.139 de pacienți cu coronavirus sunt la ATI
  • Sunt promise 280 de paturi noi

Numărul paturilor de la Terapie Intensivă este încă o mare necunoscută.
Bucureștiul nu mai are locuri, iar autoritățile ne ignoră întrebările. Ludovic Orban anunța la începutul săptămânii că vom avea alte 200 de paturi,
dar a prelungit termenul. Vom avea aproape 300, dar de săptămâna viitoare.

Care este situația paturilor de la ATI și unde vor fi distribuite

Solicitări fără răspuns. Ministerul Sănătății ne-a redirecționat răspunsul DSU, cel îndrituit să răspundă, încă nu a oferit răspuns. Grupul de Comunicare Strategică a primit întrebări încă din 12 noiembrie.

Mihaela Gîdei, corespondent Aleph News: „Nu știm nimic și probabil că nici membrii executivului, nici autoritățile nu cunosc aceste detalii. Noi am încercat să aflăm care este numărul paturilor de la ATI, însă am tot fost redirecționați și mai târziu ignorați. Am transmis o solicitare la Ministerul Sănătății încă din 4 noiembrie, apoi am fost informați că departamentul pentru Situații de Urgență are aceste detalii. Ieri am transmis o socilitare în acest sens și așteptăm răspuns, poate în cursul săptămânii viitoare va ajunge răspunsul la noi. Aceeași întrebare a primit-o și Grupul de Comunicare Strategică încă din 12 noiembrie. Cei de acolo ne-au promis că se vor interesa și vor reveni cu numărul de paturi de la ATI, însă răspunsul nu l-am primit nici până acum.”

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

După ce Ludovic Orban anunţa luni că vom avea cu 200 de paturi de terapie intensivă în plus până la sfârşitul săptămânii, acum prelungeşte termenul. Spune că săptămâna viitoare vom avea paturi în plus. Şi mai multe, 280! Nu ştim unde şi nici premierul nu pare să ştie, cel puţin nu în Bucureşti.

Pacienți transferați pentru că nu sunt paturi

15 pacienți în stare gravă sunt programați pentru a fi transferați din București la Moldova. Primii cinci pacienți au ajuns deja, dintre care trei au fost transferați Iași, unul la Bacău și altul la Botoșani.