Soluția găsită de Arafat pentru ca oamenii să-și facă cumpărăturile și înainte de ora 18: „Ieşi într-o pauză, să cumperi”

Mediafax Foto
  • Restricțiile de weekend au stârnit nemulțumiri în rândul românilor.
  • Magazinele se închid la ora 18:00, iar acest lucru a produs aglomerări.
  • Raed Arafat, șeful DSU, susține că oamenii pot să plece de la serviciu la magazin.

Restricțiile aplicate în weekend au stârnit numeroase controverse în rândul românilor. În primul weekend de la aplicarea acestor noi măsuri, oamenii s-au îngrămădit la magazine pentru a reuși să facă cumpărăturile necesare înainte de ora 18:00. Totuși, multe persoane sunt nemulțumite de această măsură, conform căreia magazinele se închid la această oră, deoarece programul de la serviciu nu le permite să-și facă cumpărăturile în timp util. În prezent, sunt în vigoare două măsuri care îi vizează pe angajaţi: telemunca şi programul de lucru decalat.

Soluția lui Raed Arafat este ca angajații să solicite angajatorului dreptul de a merge la cumpărături înainte de ora 18:00. „Mai sunt încă două măsuri care au fost adoptate şi nu sunt ridicate: telemunca care îţi permite să fragmentezi programul, să ieşi într-o pauză, să cumperi şi să te întorci, şi decalarea programului. Orice angajat trebuie să solicite angajatorului să o facă”, a declarat Raed Arafat, marţi seară, la Antena 3.

În cazul său, Arafat a spus că face comenzi online și că nu merge la magazin în această perioadă.