• Guvernul va deschide o linie de creditare pentru primării
  • Banii sunt pentru amenajarea centrelor de vaccinare suplimentare şi vin de la Uniunea Europeană
  • 300 de milioane de euro ar fi costurile pentru plata personalului şi organizarea centrelor supliomentare

Banii încă sunt mărul discordiei între primari şi autorităţi. S-au tot certat pe finanţarea centrelor de vaccinare. Noutatea e că Guvernul va deschide o linie de creditare pentru primării.

Banii sunt pentru amenajarea centrelor de vaccinare suplimentare şi vin de la Uniunea Europeană. Nu se ştie acum o sumă exactă. Totul e la nivel estimativ. 300 de milioane de euro ar fi costurile pentru plata personalului şi organizarea centrelor suplimentare. Anunţul vine de la ministrul Investiţiilor, Cristian Ghinea.

Cristian Ghinea, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: „Avem soluţie de finanţare. Vom realoca din bani europeni daţi anii trecuţi pe alte urgenţe. Disputa aceea despre cine plăteşte pentru centre de vaccinare este închisă. Se vor plăti din fonduri europene. Noi punem la dispoziţie această linie de credit pentru a putea să tragem din ea banii.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Primarii se ocupă de partea financiară a organizării și funcționării centrelor suplimentare, apoi trimit devizul la Guvern și aşteaptă banii. Primarii nu trebuie să se arunce însă la preţuri mari.

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătăţii: „Centrele de vaccinare nu sunt palate, nu sunt clădiri cu totul noi. Sunt nişte scaune, sunt nişte mese. Centrele de vaccinare nu sunt aceste mari investiţii pentru care trebuie să accesăm fonduri europene sau să aştepte cineva o cantitate mare de fonduri de la guvern.”