Soluția găsită de ministrul Mediului pentru gestionarea deșeurilor din țară

  • Vezi întreaga emisiune Off/On The Record diseară la ora 19.00, pe Aleph News.
  • Vom primi de la PNRR un miliard de euro pentru deșeuri.
  • Pentru a rezolva problema poluării din București trebuie să colaboreze toți primarii.

Ce ne facem cu munții de gunoi care nu fac cinste României? Amenzile sunt mari, dar deșeurile rămân greu de controlat. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune la emisiunea Off/On The Record care sunt planurile în acest sens.

„Vom construi platforme de deșeuri unde se pot depozita deșeurile din construcții, voluminoase, este o piață foarte greu controabilă. Problema noastră este să știm să controlăm acele trasee, acele transporturi care trec frontiera, să vedem unde ajung. Și exact prin PNRR implementăm un sistem cu GPS, care va monitoriza, așa cum la păduri monitorizăm transportul de lemne, transportul de deșeuri”, spune Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Poluarea e o altă problemă gravă. Mai ales în București. Pentru a o rezolva, trebuie o colaborare între toți primarii, spune ministrul. „Vine din poluarea industrială, sunt companiile care poluează aerul și trebuie să monitorizezi tot timpul ce se întâmplă, vine în timpul iernii…, și este traficul”, a mai precizat ministrul Barna.

Interviul integral realizat de Sorina Matei îl poți urmări astăzi, la ora 19:00, pe Aleph News.