• Ambasadorul Chinei în Statele Unite a transmis un mesaj celor două țări
  • El cere conducătorilor să se uite în urmă cu 50 de ani și să vadă cum un sport a îmbunătățit relațiile sino-americane
  • Cui Tiankai a cerut, de asemenea, ambelor părți să își consolideze relațiile și să combată împreună crizele globale

Ambasadorul Chinei în Statele Unite a transmis un mesaj celor două țări, în care a prezentat soluția îmbunătățirii relațiilor dintre acestea: istoria.

Mai precis, tenisul de masă. El cere conducătorilor să se uite în urmă cu 50 de ani și să vadă cum un sport a îmbunătățit relațiile dintre cele două țări. Totul a început în anul 1971, la Campionatul Mondial de tenis de masă găzduit de Japonia. La meciul dintre SUA și China, cele două țări au „schimbat jucătorii”. Acest eveniment a devenit cunoscut la nivel mondial drept „diplomație prin ping-pong” și a dus la îmbunătățirea relațiilor sino-americane. În urma acestui eveniment, Richard Nixon, președintele american de la acea vreme, a vizitat China în 1972.

Mesajul ambasadorului chinez Cui Tiankai a fost transmis în timpul unui eveniment ce comemora cele descrise anterior.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Cui Tiankai, ambasadorul Chinei în SUA: „În urmă cu 50 de ani, diferențele dintre noi erau mult mai mari decât sunt astăzi. Dar cele două părți, având în vedere bunăstarea și aspirațiile comune ale oamenilor, au respectat aceste diferențe. În fața provocărilor globale, China și SUA pot și ar trebui să coopereze în mai multe domenii.”

Cui Tiankai a cerut, de asemenea, ambelor părți să își consolideze relațiile și să combată împreună crize globale precum pandemia de Covid-19 și încălzirea globală, relatează Bloomberg.

Relațiile dintre SUA și China s-au deteriorat drastic în timpul președinției lui Donald Trump, iar China spera ca acestea să ia o turnură favorabilă odată cu instaurarea lui Joe Biden. Totuși, tensiunile dintre cele două țări nu au încetat, în mare parte din cauza diferențelor de opinii în diferite domenii, de la drepturile omului, comerț și geopolitică.