Soluţia unui stat pentru a-şi vaccina locuitorii: Nu te vaccinezi, nu ai telefon

Marius Oprea: Vaccinul anti-covid inventat la Institutul OncoGen din Timișoara acum un an, pe care guvernul a refuzat să-l finanțeze, va fi testat în Germania Sursa Foto: Profimedia
  • Islamabad, cea mai populată provincie din Pakistan, amenință cu blocarea serviciului de telefonie mobilă oricărei persoane care refuză să se vaccineze.
  • Guvernul provincial spera să vaccineze 420.000 de oameni pe zi.
  • Pakistanezii sunt îngrijoraţi de efectele secundare experimentate de o mulţime de oameni care au fost vaccinaţi.

Un stat din Pakistan a decis să taie serviciile de telefonie mobilă oricărei persoane care refuză vaccinarea, Guvernul provincial sperând să vaccineze 420.000 de oameni pe zi.

Islamabad, cea mai populată provincie din Pakistan, Punjab, a decis să combată ezitarea vaccinării COVID-19 a locuitorilor prin ameninţarea cu blocarea serviciului de telefonie mobilă oricărei persoane care refuză să se vaccineze, informează CBS News.

Decizia a fost luată în urma unei şedinţe de săptămâna trecută, la iniţiativa dr. Yasmin Rashid, ministrul Sănătăţii al provinciei Islamabad.

Rashid a spus că protejarea cetăţenilor împotriva coronavirusului este principala prioritate a guvernului din Punjab şi „doar vaccinul poate pune capăt pandemiei Covid-19”.

Guvernul provincial spera să vaccineze 420.000 de oameni pe zi.

În general, pakistanezii nu sunt bine informaţi cu privire la importanţa vaccinării împotriva Covid-19 şi mulţi sunt îngrijoraţi de efectele secundare experimentate de o mulţime de oameni care au fost vaccinaţi.

Ameninţarea guvernului Punjab de a-i penaliza pe oamenii care refuză vaccinarea a fost aspră criticată.

Oamenii care au avut obiecţii cu referire la iniţiativa dr. Yasmin Rashid se tem că aceasta ar putea, de fapt, să alimenteze neîncrederea în guvern şi în vaccinuri.