• Neîncrederea în instituţii provoacă neîncredere în vaccinare
  • Artist plastic: „Nu mă vaccinez pentru că nu pricep de ce trebuie să fac asta”
  • Expert: „E nevoie de comunicatori proaspeţi, cu credibilitate”

Aproape 40% dintre români nu s-ar vaccina, spune un sondaj. Neîncrederea e principalul motiv și nici nu-i de mirare, analizând comunicarea poticnită a Guvernului.

Dana Zaharia, artist plastic, vine cu toate argumentele care o vor ține la distanță de centrul de vaccinare, chiar și atunci când va veni grosul dozelor de la Uniunea Europeană.

Dana Zaharia, artist plastic: Nu că nu doresc. Nici măcar nu intenţionez. Nimeni nu mă poate face să pricep de ce trebuie să fac lucrul acesta. Nu-mi prezintă autorităţile încredere. Streinu Cercel îmi spunea cum să te duci la tăticul cu punga-n pungă şi cum să-ţi laşi lucrurile la uşă, să fugi la baie şi după aia să-ţi arzi lucrurile.”

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Şi experţii în comunicare cred că unul dintre factorii care provoacă incertitudine îl reprezintă comunicatorii slabi – și mai rău este că această neîncredere se dezvoltă în contextul acestei perioade politice agitate.

Radu Magdin, expert comunicare: „E foarte important să aduci în faţă comunicatori proaspeţi şi credibili. Poţi să ai dreptate câteodată, pe un anumit dosar, pe fond, şi pentru simplul fapt că tu eşti un comunicator uzat, politic sau altfel, într-o expertiză de nişă, pur şi simplu oamenii să nu te mai placă şi să n-aibă încredere în tine.”