• AUR înregistrează o creștere spectaculoasă în preferințele electorale ale românilor.
  • PSD suferă o scădere față de luna trecută.

Cel mai recent sondaj Avangarde arată o scădere a majorității partidelor police în preferințele de vot ale populației.
Sondajul a fost realizat în perioada 15-23 decembrie, pe un eșantion de 907 subiecți, prin metoda Door-to-Door (Teren), iar marja de eroare este de 3,1% pentru un nivel de încredere de 95%.

Potrivit Avangarde, social democrații sunt creditați cu 39% în intenția de vot, față de 40% în urmă cu o lună. PNL a crescut un procent, de la 17% la 18%. AUR înregistrează deasemenea o creștere de două procente față de noiembrie și obține astfel cea mai mare creștere electorală de la intrarea în Parlament.

USR a scăzut la 10%, conform acestui sondaj Avangarde, acesta fiind cel mai mic procent din acest an. UDMR se menține la 5 %. Scăderea înregistrată de PSD poate fi motivată prin alința pe care social democrații au semnat-o cu PNL și intrarea la guvernare.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Protestele AUR împotriva certificatului verde precum și asaltul asupra parlamentului au făcut ca George Simion și partidul pe care-l conduce să câștige preferințe de vot.

Chiar dacă în mod normal ieșirea de la guvernare ar fi trebuit să aducă puncte în plus celor de la USR, gafele și lipsa unei poziții ferme la trecerea în opoziție au făcut ca USR-ul să fie partidul care a înregistrat cea mai mare scădere din ultima perioadă.

Evoluția intenției de vot în anul 2021. Sursa: Avangarde