• 68% dintre români consideră că decizia de a închide piețele este greșită.
  • Studiul Avangarde arată că doar 14% spun că a fost o decizie bună de a le închide.
  • 71% dintre români consideră că decizia favorizează producătorii străini.

Premierul Ludovic Orban a înlocuit înghesuiala din piețe cu aglomerația din supermarketuri. Un sondaj AVANGARDE arată cât de mare este nemulțumirea.

Ca să facem un mic exercițiu de imaginație, într-o casă de exemplu dacă stau doi oameni, unul sigur este nemulțumit de decizia luată de Guvern de a închide piețele. Iar datele oficiale arată așa 68% cred că este o decizie greșită și doar 14% cred că este o idee bună, în timp ce 12% nu pot aprecia. O altă problemă este reprezentată de producătorii străini. 71% dintre români cred ca aceștia sunt favorizați în detrimentul producătorilor români.

Camera Deputaților a decis că piețele trebuie să fie deschise. Chiar dacă amendamentul a trecut la vot, asta nu înseamnă că imediat se vor și deschide. Ele rămân închise, pentru că acest amendament urmează să fie promulgat de președintele Iohannis, iar până nu se întâmplă acest lucru, nu va fi deschisă nicio piață. Iar acestă veste nu pot spune dacă i-a bucuarat pe producători, pentru că în doar 4 zile ei au înregistrat pierderi majore.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Întrebare sondaj: Din punctul dumneavoastră de vedere decizia propusă de Guvern referitoare la închiderea piețelor este ….?

O decizie greșită – 68%
O decizie bună – 14%
Nu pot aprecia – 12%
Nu răspund – 6%

Sondaj CATI a fost realizat telefonic în perioada 9-10 noiembrie, pe un esantion de 600 de respondenți, iar marja de eroare a fost de +-4,2%.