• Un sondaj Avangarde publicat miercuri arată că 80% dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită.
  • De asemenea, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obține 40% dintre voturi.
  • Totodată, încrederea în președintele Klaus Iohannis s-a înjumătățit în doar câteva luni.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, 40% dintre români ar vota cu PSD, 17% cu PNL, 14% cu AUR, 13% cu USR și 5% cu UDMR.

În ceea ce privește încrederea în politicieni, cei mai mulți români au o încredere mare în Alexandru Rafila, urmat de Marcel Ciolacu și Emil Boc.

La polul opus, 74% spun că au o părere proastă despre Florin Cîțu, 72% despre Ludovic Orban, iar 70% despre președintele Klaus Iohannis și Rareș Bogdan.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Președintele Klaus Iohannis a avut o scădere drastică în ceea ce privește evoluția încrederii. Dacă în luna iulie se bucura de încrederea a 33% dintre români, acum șeful statului mai este văzut favorabil de doar 14% dintre români.

Tot Klaus Iohannis este văzut ca fiind principalul vinovat al actualei crize politice, urmat de PNL și USR.

În ceea ce privește răspunderea pentru gravitatea cu care valul 4 de COVID a lovit România, 28% dintre români spun că este vprba despre guvernul condus de Florin Cîțu, apoi președintele Klaus Iohannis și după aceea populația.

Sondajul Avangarde a fost realizat telefonic în perioada 17-26 octombrie 2021, pe un eșantion de 900 de persoane. Marja de eroare este de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.