• Un sondaj Eurobarometru arată că 64% dintre tineri au intenția de a vota la europarlamentare și au participat activ în organizații în ultimele 12 luni.
  • 38% dintre aceștia consideră că votul este cea mai bună modalitate de a face o schimbare și de a fi auziți.
  • Temele principale de interes ale tinerilor sunt drepturile omului, schimbările climatice și de mediu, sănătate și bunăstare și drepturi egale.

Europarlamentarele se apropie, și tinerii sunt gata să voteze. Un sondaj Eurobarometru arată că 64% dintre tineri au intenția de a vota la europarlamentare și au participat activ în organizații în ultimele 12 luni. 38% dintre aceștia consideră că votul este cea mai bună modalitate de a face o schimbare și de a fi auziți. Temele principale de interes ale tinerilor sunt drepturile omului, schimbările climatice și de mediu, sănătate și bunăstare și drepturi egale.

Alexandru Manda, expert în educație: „95% dintre tineri spun că nu au deloc încredere în partidele politice. Acest lucru indică o ruptură în contactul social dintre tineri și partide, între tineri și lideri. Politica din România generează un cerc vicios de dezamăgire, dezangajare și lipsă de implicare.” 

„Este important ca tinerii să participe la vot pentru a susține procesele democratice și pentru a se implica în mod activ. Pe de altă parte, este necesar ca și partidele să se apropie de tineri, să comunice cu aceștia și să fie atente la nevoile și provocările lor, astfel încât această ruptură să fie întreruptă”, a spus Alexandru Manda, la Aleph News.  

Recomandări

MUSK ÎI FACE CONCURENȚĂ LUI CHATGPT
TU ȘTII CE FACE COPILUL TĂU PE INTERNET?
DNA ÎL AUDIAZĂ PE WANG YAN
CUM FACI BUCUREȘTI VERDE?
CE AMENINȚĂ REALEGEREA URSULEI?
ROMANIA CHELTUIE 7 MLD LEI PE ARME

Citește și