• Avangarde a realizat un sondaj post-electoral
  • Dacă alegerile s-ar repeta mâine, PSD ar obține 35%, iar PNL doar 26%. AUR se află la 14%, iar USR-PLUS la 15% din intențiile de vot
  • Românii cred că Alexandru Rafila este cel mai potrivit pentru funcția de prim-ministru

Avangarde a realizat un sondaj după alegerile parlamentare din 6 decembrie, iar rezultatele arată că PSD ar câștiga, dacă scrutinul s-ar repeta mâine. Totodată, AUR ar fi beneficiarul reorganizării alegerilor.

Astfel, dacă alegerile parlamentare ar avea loc din nou mâine, PSD ar obține 35%, PNL – 26%, USR-PLUS – 15%, AUR – 14% și UDMR – 5%.

49% dintre respondenți consideră că organizarea alegerilor pe data de 6 decembrie a fost o decizie greșită.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În ceea ce privește postul de prim-ministru, 15% dintre cei care au participat la sondaj consideră că Alexandru Rafila este cel mai potrivit să ocupe această funcție. 12% l-au indicat pe Florin Cîțu, 8% pe Dacian Cioloș și 5% pe Nicolae Ciucă. 60% dintre cei chestionați fie nu au răspuns la întrebare, fie consideră că niciunul dintre cei amintiți nu este potrivit.

Doar 26% dintre români consideră că Președintele a încălcat Constiuția, în timp ce 55% nu ar fi de acord cu suspendarea acestuia.

74% dintre respondenți, un nou record, sunt nemulțumiți de direcția în care se îndreaptă țara astăzi, mai arată datele.

Sondajul s-a desfășurat telefonic, pe un eșantion de 900 de persoane, în perioada 10-20 decembrie 2020, cu o eraore de +/- 3.2%. Potrivit Avangarde, s-au realizat ponderări pe categoriile vârstă, educație, ocupație, mediu de rezidență.