SONDAJ. Românii nevaccinați au o atitudine ostilă față de imunizare: „Există un segment radical anti-vaccinist”

Vaccin anti-COVID cu seringă și virus ilustrate pe o masă. Sursa Foto: HEPTA

Un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research arată că 47,9% dintre români declară că s-au vaccinat iar 36,9% din populația nevaccinată este de acord să se vaccineze.

Sondajul a fost realizat pe un eșantinon de 2830 de persoane cu vârsta peste 18 ani. Aproape 80% dintre respondenții nevaccinați apreciază că nu au încă destule informații și nu înțeleg ce conține vaccinul.

Remus Ștefureac, director INSCOP Research spune că „datele sugerează că între 30% și 40% din populația nevaccinată poate fi convinsă să se vaccineze cu eforturi rezonabile. Prin acțiuni suplimentare, administrative, logistice și de comunicare ar mai putea fi convinse să se vaccineze și alte categorii mai sceptice de populația nevaccinată. Cu excepția unui segment radical anti-vaccinist de aproximativ 20%-25% din populația nevaccinată, restul de trei pătrimi dintre românii care nu s-au vaccinat nu au o atitudine ostilă dogmatică față de vaccinare”.

Studiul sociologic a fost realizat în contextul lansării Caravanei Naționale a Vaccinării #OAMENICAMINE organizată și susținută de mediul privat din România.

Caravana a plecat ieri din București și va ajunge în orașele Craiova, Slatina și Pitești.