• Ministerul britanic al Apărării a indicat noi semnale din partea unei instituţii media ruseşti independente, potrivit cărora sprijinul public din Rusia pentru campania militară „a scăzut semnificativ”.
  • Sondajul, comandat de Kremlin, a arătat că 55% dintre cei chestionaţi au susţinut negocierile de pace cu Ucraina, în timp ce 25% au dorit ca războiul să continue.
  • În ciuda eforturilor autorităţilor ruse de a impune un control omniprezent al mediului informaţional, conflictul a devenit din ce în ce mai tangibil pentru mulţi ruşi”, a precizat Ministerul britanic al Apărării.

Ministerul britanic al Apărării, în cea mai recentă estimare a serviciilor de informaţii, a indicat noi semnale din partea unei instituţii media ruseşti independente, potrivit cărora sprijinul public din Rusia pentru campania militară „a scăzut semnificativ”.

Publicaţia Meduza a declarat că a obţinut un sondaj de opinie confidenţial realizat recent de Serviciul Federal de Protecţie, care este responsabil de paza Kremlinului şi de asigurarea securităţii înalţilor oficiali guvernamentali. Sondajul, comandat de Kremlin, a arătat că 55% dintre cei chestionaţi au susţinut negocierile de pace cu Ucraina, în timp ce 25% au dorit ca războiul să continue. Raportul nu a menţionat marja de eroare.

Centrul Levada, cel mai important institut de sondaje independent din Rusia, a constatat într-un sondaj similar realizat în noiembrie că 53% dintre respondenţi au susţinut negocierile de pace, 41% s-au pronunţat în favoarea continuării luptei, iar 6% au fost indecişi. Acel sondaj efectuat pe 1.600 de persoane a avut o marjă de eroare de cel mult 3,4%.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În ciuda eforturilor autorităţilor ruse de a impune un control omniprezent al mediului informaţional, conflictul a devenit din ce în ce mai tangibil pentru mulţi ruşi de la mobilizarea parţială din 2022 septembrie”, a precizat Ministerul britanic al Apărării.

Având în vedere că este puţin probabil ca Rusia să obţină succese majore pe câmpul de luptă în următoarele câteva luni, menţinerea chiar şi a unei aprobări tacite a războiului în rândul populaţiei va fi probabil din ce în ce mai dificilă pentru Kremlin”, a mai transmis ministerul, conform The Guardian.