• Joe Biden îl conduce în mai multe state-cheie pe Donald Trump, chiar și cu 7 procente
  • Există state care oscilează între democrați și republicani
  • Trump crede că poate răsturna aceste sondaje și are un miting astăzi în Pennsylvania

Anxietate și teamă. Aceștia sunt termenii cu care presa americană descrie alegerile de anul acesta. Și nu sunt exagerări, ci cuvintele potrivite pentru a arăta ce se întâmplă în stradă și pe rețelele de socializare. O sursă majoră de stres pentru candidați și susținătorii lor o reprezintă de această dată și sondajele de opinie. Care arată o altă situație fără precedent.

Pentru prima oară, în mai multe sondaje, un candidat are cu două zile înainte de ziua votului un avans considerabil. Joe Biden îl conduce în mai multe state-cheie pe Donald Trump, chiar și cu 7 procente. Dar, mulți analiști ridică întrebarea: și dacă sondajele sunt înșelătoare? În plus, cifrele se schimbă de două ori pe zi.

În Iowa a apărut un sondaj de ultimă oră care le dă bătăi de cap democraților, deoarece Trump apare ca fiind înaintea lui Biden. Acest lucru arată că sondajele se pot modifica oricând sau că nu poți avea încredere în ele.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Există state care oscilează între democrați și republicani, iar acestea sunt Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Carolina de Nord, Georgia, Florida și Iowa. Analiștii le numesc câmpuri de bătălie, deoarece aici ar fi decis viitorul președinte al Statelro Unite.

În aceste state sondajele îi arată pe candidați pe aceeași linie, diferențele fiind în marja de eroare, dar sunt și state ca Pennsylvania unde Biden conduce cu 8 procente. Trump crede că poate răsturna aceste sondaje și are un miting astăzi în Pennsylvania. În aceste state votul este influențat de emoția pe care o transmite Trump prin mitinguri, de stafful lui de campanie care merge din ușă în ușă, dar și de temele pe care le ridică, precum libertatea de a ieși afară în timpul pandemiei, subiectul armelor, domeniul energiei și domenoiul mediului.