• Profesorul Ioan Pleşa a fost îndrumătorul de doctorat al lui Sorin Cîmpeanu.
  • Declaraţia a fost semnată de profesorul Pleşa miercuri, 28 septembrie.
  • În jur de 20 de persoane s-au adunat miercuri dimineață la Ministerul Educației, în semn de protest față de Sorin Cîmpeanu.

Ioan Pleşa a spus: „În anul 2006, pe baza foartei bune colaborări, de aproape 15 ani, strict în interesul didactic al pregătirii studenţilor, am considerat oportun şi necesar, ca domnul Cîmpeanu Sorin, devenit prin muncă proprie şi sub îndrumarea mea, titularul disciplinei de „Îmbunătăţiri Funciare” să preia îndrumătorul de lucrări practice la care am lucrat şi pe care l-am perfecţionat împreună cu domnia sa, vreme de 15 ani. Am dorit astfel să se asigure buna continuitate a pregătirii studenţilor la o disciplină căreia i-am dedicat întreaga mea viaţă profesională şi fără de care nu se poate imagina o agricultură modernă. Am făcut acest lucru cu dorinţa şi din convingerea confirmată că va putea fi cel mai bun continuator al disciplinei de Îmbunătăţiri Funciare. Astfel, lucrările practice la disciplina Îmbunătăţiri Funciare au putut fi susţinute în continuare conform statului de funcţiuni de către profesorul Cîmpeanu Sorin alături de profesorul Jinga Ionel, cu care domnul Cîmpeanu a continuat să colaboreze până la ieşirea la pensie a profesorului Jinga Ionel, colectivul disciplinei fiind restrâns la acel moment la cei doi profesori menţionaţi. Am gândit astfel schimbul de generaţii, conform uzanţelor universitare fireşti, în interesul didactic al pregătirii studenţilor. Pe tot parcursul colaborării profesionale, dar şi după ieşirea mea la pensie şi până în prezent, domnul Cîmpeanu Sorin a avut o conduită profesională şi morală ireproşabilă”.

Declaraţia a fost semnată de profesorul Pleşa miercuri, 28 septembrie. Profesorul Ioan Pleşa a fost îndrumătorul de doctorat al lui Sorin Cîmpeanu.

Noua discuţie despre plagiat a apărut după ce jurnalistul Emilia Şercan a publicat faptul că Sorin Cîmpeanu şi-ar fi însuşit capitole semnate anterior de alţi doi autori – Ioan Pleşa şi un alt profesor, primul dintre ei fostul său coordonator de doctorat.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
CE TREND ÎNCERCI AZI? QUIET VACATIONING
MAI EȘTI TARE, BUGETARE?
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI

În jur de 20 de persoane s-au adunat miercuri dimineață la Ministerul Educației, în semn de protest față de Sorin Cîmpeanu. Cu pancarte pe care scrie „Demisia”, oamenii îi cer lui Cîmpeanu să-și părăsească funcția de ministru al educației, în urma investigației semnate de jurnalista Emilia Șercan.