• Ministerul Educației declară că nu acceptă închiderea școlilor
  • Rata infectării în Bucureşti a depăşit 6 la mie
  • Cîmpeanu a cerut Ministerului Sănătății ca școlile să se închidă exclusiv în localitățile carantinate

Ministerul Educației declară că nu acceptă închiderea școlilor decât dacă localitatea în care funcționează intră în carantină. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, va face declaraţii despre eventuala carantină din Capitală, marţi, la ora 14.00. Rata infectării în Bucureşti a depăşit 6 la mie.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a transmis membrilor Comitetului pe Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti că indicele comunicat de DSP este marți de 6,22 la mie şi că aşteaptă propuneri de măsuri, până la finalul zilei.

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut Ministerului Sănătății ca școlile să se închidă exclusiv în localitățile carantinate.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Nu accept să se închidă școlile și să rămână toate celelalte deschise! Când se intră în carantină, închidem și școlile. Până atunci, suntem consecvenți principiului că școlile se închid ultimele”, a declarat Cîmpeanu pentru MEDIAFAX.

Autorităţile încearcă să evite o eventuală carantinare a Capitalei, pentru a nu o bloca economic şi de a nu supune populaţia la noi încercări, a anunţat luni primarul Capitalei Nicuşor Dan, după o întâlnire cu primarii de sectoare, secretarul de stat Raed Arafat şi premierul Cîţu.

Nicuşor Dan a precizat încă că măsurile de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, sunt măsuri obligatorii emise de autorităţile naţionale, iar autorităţile locale doar se conformează.

Printre măsurile pregătite pentru a evita o carantină în Bucureşti se află şi o monitorizare mai atentă a centrelor comerciale. „Ne gândim la introducerea unei măsuri suplimentare”, a precizat, marţi, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu.