• Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că joi dimineaţă a fost redeschisă linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi, cu o lună înainte de termenul de finalizare a lucrării.
  • Lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe data de 6 iunie şi au fost finalizate cu aproape o lună mai devreme decât termenul estimat.
  • Din acest moment, trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galaţi, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că joi dimineaţă a fost redeschisă linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi, cu o lună înainte de termenul de finalizare a lucrării.

Lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe data de 6 iunie şi au fost finalizate cu aproape o lună mai devreme decât termenul estimat.

Din acest moment, trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galaţi, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră, anunţă Sorin Grindeanu.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Cerealele care vor ajunge astfel rapid în Portul Galaţi pot fi transferate mult mai eficient pe barje sau pot fi depozitate în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone.

Pentru repunerea în funcţiune a acestei linii de cale ferată cu ecartament larg, CFR Infrastructură a executat o serie de lucrări specifice.

Este vorba despre „înlocuirea a 780 traverse din lemn speciale de 2,80 m, înlocuirea a 246 de traverse din lemn speciale de pe aparate de cale şi pe linia încălecată, înlocuirea a 5,382 de tone de materialul mărunt de prindere, completarea prismei cu 385 de tone de piatră spartă şi executarea burajelor tehnologice”, potrivit lui Sorin Grindeanu.