• România primește doar 14 miliarde de euro prin PNRR
  • Diferența până la 20 de miliarde de euro sunt împrumuturi de tip FMI, a declarat, marți, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu
  • Acesta afirmă că acest împrumut se va acorda condiționat

România primește doar 14 miliarde de euro prin PNRR, iar diferența până la 20 de miliarde de euro sunt împrumuturi de tip FMI, a declarat, marți, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a declarat, marți, într-o conferință de presă, că este „o mare minciună” că România va primi 29 de miliarde prin PNRR, adevărul fiind că doar 14 miliarde de euro vin de la Comisia Europeană, iar restul sunt împrumuturi.

„Este o mare minciună că România va accesa prin PNRR 29 de miliarde. O minciună întreținută de Iohannis, de Cîțu și de Ghinea. În realitate, România are doar 14 miliarde de la Uniunea Europeană pentru PNRR. Diferența este de fapt un împrumut de tip FMI, care va trebui să fie restituit tot de către români, dar care va pune, în același timp, un jug social pe România”, a spus Grindeanu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acesta afirmă că acest împrumut se va acorda condiționat.

„În locul condițiilor impuse de Comisia Europeană, care priveau digitalizarea, componentă verde și sustenabilitate, coaliția PNL și USR PLUS a propus poitici dure de austeritate”, a mai spus Grindeanu.