• Sorin Grindeanu a avut o intervenţie la „Marius Tucă Show”
  • Fostul premier l-a acuzat pe Iohannis că nu respectă Constituţia şi spune că PSD-ul aşteaptă să fie chemat la consultări
  • Grindeanu a comentat propunerea lui Cîţu pentru funcţia de prim ministru ca fiind „haioasă”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a comentat, într-o intervenţie telefonică la „Marius Tucă Show”, propunerea pentru funcţia de premier, pe care urmează să o facă PNL.

Fostul prim ministru l-a acuzat pe Klaus Iohannis că nu respectă Constituţia şi s-a întrebat de ce a avut loc miercuri o întâlnire între preşedinte şi Ludovic Orban.

„Eu cred că preşedintele Iohannis trebuie să respecte Constituţia şi să ne cheme la consultări. Vom merge la Cotroceni cu propunere de prim ministru, pe care o să o votăm în câteva zile – Dr. Alexandru Rafila.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Nu înţeleg care articol din Constituţie l-a făcut astăzi pe preşedinte să aibă discuţii cu Ludovic Orban. În calitate de ce a mers Orban, nu mai e prim ministru.

Noi avem credinţa că, trăind într-un stat european, se respectă Constituţia. Eu înţeleg că Iohannis a fost principalul agent electoral al PNL. Apelul nostru este să revenim la limitele date de Constituţie funcţiei de preşedinte. În momentul în care se anunţă acel calendar de consultări, noi vom merge primii. Dorim să primim acea nominalizare, e un termen de 10 zile să încerci să faci majoritatea, nu poţi, îţi depui mandatul, dar astea sunt regulile date de Constituţie, le ştie toată lumea”.

Întrebat de Marius Tucă despre propunerea pe care o va face PNL pentru funcţia de prim ministru, anume Florin Cîţu, Sorin Grindeanu a considerat-o „haioasă”.

„Haioasă, nu am alt cuvânt. Dacă se ajunge la aașa ceva, sper să nu renunțe Cîțu cu trei minute înainte. Să nu uităm că domnul Cîțu, în acest an a condus Ministerul Finanțelor, a făcut cele mai mari împrumuturi din istoria României.”