• La data de 13 mai, Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, fiind prins în Grecia după ce a plecat din țară pentru a scăpa de închisoare.
  • Fostul primar al Capitalei va trebui să se prezinte în fiecare lună la Poliție, în datele de 5 și 16, pentru un control judiciar.
  • Sorin Oprescu a reușit să îi convingă pe magistrați să fie eliberat din arest susținând că nu a beneficiat de un proces corect în România și ar fi fost condamnat în baza unui singur denunț,

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost eliberat, conform unei decizii a instanţei din Atena. Oprescu a fost eliberat după ce a plătit o cauţiune de 5.000 de euro. El nu are voie să plece din Grecia şi trebuie să se prezinte de două ori pe lună la o secţie de Poliţie, a mai stabilit judecătorul elen.

În urmă cu două săptămâni, Sorin Oprescu a fost condamnat în România la 10 ani şi 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupţie. Decizia este definitivă. Când au încercat să pună în aplicare mandatul de arestare, poliţiştii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire.

Ulterior, s-a aflat că Oprescu ieşise din ţară cu două săptămâni înainte de condamnare, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu. Până la urmă, Oprescu a fost prins în Grecia.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Fostul primar a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Sorin Oprescu nu are voie să părăsească Grecia până la finalizarea procesului de extrădare şi trebuie să se prezinte de două ori pe lună la poliţie, pentru controlul judiciar. 

Sorin Oprescu a vorbit, printre altele, şi despre condiţiile grele din penitenciarele din România. „Toaletele nu au uşi, într-o cameră de 8 mp sunt 8 inşi cazaţi, nu există spaţiu de filmare. Cartofi cu cartofi în fiecare zi, orez cu orez, adică tot ce nu aveam voie să mănânc. Vreau să spun că în cazul în care dumneavoastră veţi hotărî să mă trimiteţi în România, nu este nicio exagerare, niciuna din căile de atac probabil că vor fi aprobate post-mortem”, a spus fostul primar al Capitalei.