• Sorina Matei: „Lucian Bode nu a dat până în acest moment nicio declarație, deși a fost sunat de mai mulți ziariști încă de ieri. Este, totuși, ministrul de Interne”.
  • Sorina Matei: „Deși oficial autoritățile nu comunică, există informații neoficiale. Poliția a confirmat azi că, într-adevăr, vorbim despre un asasinat și confirmă că în mașina domnului Crișan a fost amplasat un dispozitiv explozibil”.
  • Sorina Matei: „Poliția confirmă că Ioan Crișan a fost victima unui jaf acum doi ani. I s-au furat seiful din firmă. Avea un seif în care se aflau 100 de mii de euro”.
  • Sorina Matei: „Nu există un cerc de suspecți în acest moment”.

Sorina Matei, jurnalist Aleph News, spune că Lucian Bode, ministrul de Interne, nu a reacționat și nu a dat până în acest moment nicio declarație, deși mai mulți jurnaliști l-au sunat încă de ieri.

„Mai mulți ziariști l-au sunat încă de ieri pe Lucian Bode, pentru că este, totuși, ministru de Interne. Ministrul nu a dat nicio declarație, în timp ce subordonații săi care controlează ministerul de Interne coordonează această anchetă.

Cristian Gheorghe, de la Investigații Criminale, a plecat ieri cu elicopterul la Arad. Acolo este o întreagă echipă de la IGPR. Parcherul General a preluat dosarul, dar nu are deocamdată niciun suspect, iar cercetările se fac in rem.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Totul este coordondat de domnul Matei Benone, fostul șef IGPR, Surprinzător este că domnul Bode nu apare în acest tablou, însă a avut timp azi să fie la sediul PNL, pentru că probabil sunt mai importante acțiunile politice și viitorul politic al domnului ministru decât un atentat confirmat de poliție pe teritoriul României”, spune Sorina Matei.

Sorina Matei: „Poliția a confirmat azi că, într-adevăr, vorbim despre un asasinat și confirmă că în mașina domnului Crișan a fost amplasat un dispozitiv explozibil

Sorina Matei a explicat că poliția a confirmat în cursul zilei de 30 mai că este vorba despre un asasinat și că în mașina lui Ioan Crișan a fost amplasat un dispozitiv explozibil. Sorina Matei a precizat că deși autoritățile nu comunică oficial, există informații neoficiale.

„Deși oficial autoritățile nu comunică, există informații neoficiale. Poliția a confirmat azi că, într-adevăr, vorbim despre un asasinat și confirmă că în mașina domnului Crișan a fost amplasat un dispozitiv explozibil.

Polițiștii nu au stabilit, pentru moment, dacă a fost un dispozitiv cu ceas sau dispozitiv care putea fi declanșat de la distanță. Au luat substanțele explozibile și le vor analiza în laboratorul de la București al IGPR.

Am văzut că azi și prefectul județului Arad, care este responsabilul Guvernului în teritoriu, a cerut suplimentarea măsurilor de ordine publică, pentru că, autoritățile locale, de ieri, așa cum a spus și domnul Cionca, bănuiau că este vorba despre un atentat. Vorbim despre acest explozibil”, a spus Sorina Matei, jurnalist Aleph News.

Sorina Matei: „Poliția a refăcut traseul lui Ioan Crișan”

„Poliția a refăcut traseul domnului Crișan. Domnul Crișan a avut mașina în service o perioadă, la reparat. Au luat imaginile și de la service, dar și din fața blocului domnului Crișan. Pentru că înainte să meargă în acea parcare, să-și bea cafeaua, domnul Crișan a avut mașina parcată în fața blocului în care locuia”, a explicat Sorina Matei.

Sorina Matei: „Poliția confirmă că Ioan Crișan a fost victima unui jaf acum doi ani, iar pe plan local există controversa unui tir prins de poliția locală în urmă cu patru zile. Tirul transporta 300 de mii de pachete de țigări, iar șoferul a fugit de la fața locului”

„Poliția confirmă că Ioan Crișan a fost victima unui jaf acum doi ani. I s-au furat seiful din firmă. Avea un seif în care se aflau 100 de mii de euro. Ioan Crișan a anunțat atunci poliția, dar din câte am înțeles azi, dosarul a fost ținut in rem cu autor necunoscut. Nu s-a putut stabili timp de doi ani, de către Parchetul local, cine i-a furat seiful domnului Crișan.

În plan local mai există o controversă. Acum patru zile, un tir a fost prins de poliția locală. Tir care transporta aproximativ 300 de mii de pachete de țigări. Tirul a fost confiscat de poliția de la Arad, dar șoferul a fugit de la fața locului. Se analizează această pistă, dar poliția nu confirmă momentan povestea cu tirul și cu șoferul care a fugit de la fața locului. Și o eventuală dezvăluire de informații de către domnul Crișan îl implicp direct pe acest antreprenor”, a adăugat Sorina Matei.

Sorina Matei: „Nu există un cerc de suspecți în acest moment”

„Nu există deocamdată un cerc de suspecți. Există cercetări care s-au încheiat a fața locului. Se analizează dacă este vorba despre o reglare de conturi internă sau o chestiune transfrontalieră, pentru că zona Aradului este o zonă apropiată de graniță. Domnul Crișan avea afaceri interne, dar și afaceri care țineau de traficul peste graniță și zona este cunoscută în ceea ce privește contrabanda cu diferite produse sau chiar cu migranți”, a conchis Sorina Matei.