• Spania a ajuns la concluzia că restaurantele nu dau Covid-19
  • Sunt câteva măsuri luate de primăria Madridului în sprijinul afacerilor
  • Rata îmbolnăvirilor a coborât sub 400 de cazuri la suta de mii și confirmă faptul că în restaurante și baruri se respectă normele sanitare

Restaurantele nu dau Covid. Cel puțin la concluzia asta s-a ajuns în Spania, unde aproape toate regiunile au menținut barurile și restaurantele deschise.

Felix Damian, corespondent Aleph News la Madrid, îți spune care e situația sectorului HORECA de acolo: „Restaurantele de aici au fost închise câteva săptămâni și doar în anumite regiuni precum Catalonia sau Navarra, dar la Madrid și în multe alte zone au rămas deschise aproape tot timpul, doar cu limite orare. Cu toate acestea, rata îmbolnăvirilor a coborât sub 400 de cazuri la suta de mii și confirmă faptul că în restaurante și baruri se respectă normele sanitare. Asta nu se întâmplă la petrecerile și reuniunile de familie din case, unde se produc atât de multe infectări încât administrația face campanii pentru sensibilizarea populației.“

„Protestele continuă aici. Chiar acum sunt manifestații în orașul Valladolid. Patronii și angajații din acest domeniu cer să fie ajutați de guvern și au propus deja un set de măsuri, dar singurele ajutoare primite sunt mici subvenții sporadice de maximum 3 mii de euro.  Tocmai am aflat că numărul rezervărilor la hoteluri a căzut în octombrie cu 83%, iar de Crăciun, încasările restaurantelor vor fi 70 la sută mai mici“.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Sunt câteva măsuri luate de primăria Madridului în sprijinul afacerilor:
Primăria Madrid i-a apărat mereu pe întreprinzătorii din domeniul ospitalității și pentru 2021 a aplicat reduceri fiscale de 107 milioane de euro. Impozitul pe proprietate a fost redus cu 25% pentru afacerile afectate, a scăzut și taxa pentru salubritate la 120 de mii de firme din Horeca, a fost eliminat impozitul pe terasă și au fost date subvenții pentru energia sustenabilă și pentru utilizarea transportului în comun. Toate aceste măsuri au reușit să mențină deschise afacerile și implicit au salvat mii de locuri de muncă“.