• Spania a devenit prima țară din UE care trece de pragul de 1 milion de cazuri COVID.
  • În Spania locuiesc peste 500.000 de români.
  • Guvernul lui Pedro Sanchez se confruntă cu o moțiune de cenzură.
  • Santiago Abascal: Este cel mai prost guvern din lume la combaterea pandemiei.
  • Guvernul Spaniei amenință cu noi restricții dacă spaniolii nu iau criza în serios.

Spania, țară în care locuiesc peste 500 de mii de români, a depășit un prag negru. A devenit prima țară din Uniunea Europeană care a trecut de pragul de un milion de cazuri confirmate de COVID-19. Regatul iberic a fost lovit mai rău de valul doi decât de primul val, din primăvară.

De la 16 iulie și până acum, numărul zilnic de cazuri noi nu a scăzut sub 1.000. Ieri, au fost aproape 17 mii. Iar în ultimele două săptămâni, peste 97 de mii de spanioli au fost infectați cu SARS-CoV-2.

Iar vina cade pe guvernul socialist. Premierul Pedro Sanchez s-a ales și cu o moțiune de cenzură din cauza modului în care evoluează epidemia. Votul va fi dat astăzi. „Este cel mai prost guvern din lume la combaterea pandemiei de coronavirus”, a declarat Santiago Abascal, șeful partidului.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Mai mult, un hotel din Madrid a fost transformat în spital COVID. Printre pacienți sunt și două femei care tocmai au născut. Și ele, și copiii lor sunt pozitivi. „Pentru mine este un dezastru că sunt singură aici, nu am avut pe nimeni alături de mine”, a spus Nesly Benitez, mamă și pacient COVID-19.

În Barcelona, sute de medici au protestat în lenjerie intimă. Atât de protejați se simt ei de guvernul care cere prea multe de la ei și nu dă nimic la schimb.

Lucrăm mai multe ore decât ne permite legea pentru un salariu apropiat de cel minim. Ne simțim goi și fără protecție”, a reacționat medicul rezident Francisco Javier Carreras.

Fernando Simon, echivalentul spaniol al lui Raed Arafat, a pus responsabilitatea tot în cârca ibericilor. Le-a cerut să ia în serios criza, să poarte măști și să țină distanța. Altfel, vor fi luate măsuri și mai dure. Îți amintesc că, în primăvară, Spania a avut una dintre cele mai severe carantine din lume. „Suntem obosiți. Să impunem măsuri mai dure ar costa foarte mult”, a afirmat șeful Centrului pentru Alerte și Urgențe Medicale, Fernando Simon.