• Românii din Spania pot să revină acasă fără să mai stea în carantină
  • Eliminarea carantinei va restarta traficul aerian dintre Spania și România
  • La Madrid izolarea va include 5 și 6 decembrie, când românii sunt așteptați la vot

Spania a ieșit de pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, dar, de mâine, cei care ajung în această țară trebuie să respecte noi reguli.

Normele pe care trebuie să le respecți dacă mergi la Madrid

Felix Damian, corespondentul Aleph News la Madrid: „Spania introduce pentru prima dată după lockdown o cerință drastică pentru persoanele care ajung aici. La sosire, toți pasagerii trebuie să prezinte la aeroport un formular completat pe mobil și test PCR negativ, făcut cu maxim 72 de ore înainte. Cei care se prezintă fără dovada in spaniola sau engleza a testului vor fi testati pe loc si apoi amendati cu sume care pot ajunge la 6 mii de euro.”

Spania a ieșit din lista roșie a zonelor de risc. Ce înseamnă asta pentru românii din peninsulă

Felix Damian, corespondentul Aleph News la Madrid: „După multe luni, românii de aici din Spania se pot deplasa în România fără să mai fie obligați să stea în carantină timp de 14 zile. Cunosc muți compatrioți care în ultimele luni au suferit din cauza separării de familii și de cei dragi, iar cei care au mers acasă au făcut-o doar pentru situații de urgență. Eliminarea carantinei le va permite tuturor să-i revadă pe cei dragi și va restarta și traficul aerian dintre Spania și România”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Madridul se autoizolează din 4 decembrie. Ce vor face românii care vor să voteze la parlamentare

Regiunea Madrid unde trăiesc peste 6,6 milioane de persoane și aproape 200 de mii de români intră în autoizolare din 4 până în 14 decembrie. Autoritățile vor să evite ieșirile din regiune de Ziua Constituției ca să elimine pericolul unui val de Covid-19, chiar de Crăciun. Izolarea se suprapune cu zilele de 5 si 6 decembrie, când românii sunt așteptați la vot. Cei care vor sa ajungă în Madrid vor avea dificultăți pentru a se deplasa, iar Ambasada a emis o declarație pentru aceste persoane ca să poată ajunge la secțiile de votare.