• Marius are singurul restaurant românesc din oraşul Madrid şi se străduieşte să ţină afacerea deschisă.
  • Îi va fi şi mai greu, începând de luni, pentru că guvernul de la Madrid impune noi limite pentru baruri şi restaurante, cu speranţa că va putea stopa extinderea pandemiei.
  • Numărul bolnavilor pune tot mai multă presiune pe sistemul medical din zonă, unde se ridică acum un spital de urgenţă cu o investiţie de 50 de milioane de euro.

Un noul val de îmbolnăviri a lovit Spania ca un upercut în barbă, așa că Guvernul de la Madrid a anunțat noi restricții pentru baruri și restaurante. De luni, mesele vor fi separate la un metru și jumătate una de alta, iar dansul la nunți e interzis. În plus, nu se mai dau băuturi la bar.

Marius Matei conduce singurul restaurant românesc din Madrid şi recunoaşte că nu-i este uşor. În timp ce alte restaurante stau închise, Marius se chinuie să țină semnul cu OPEN pe ușă.

Marius Matei, patron restaurant „La Bunica”: Facem tot ce e tipic românesc. Sarmale, mici, mămăliguţă. Absolut orice. Este greu pentru toată lumea, greu în orice aspect, dar muncind şi luptând vom supravieţui.“

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Ultimul bilanţ zilnic al spaniolilor arată 4500 de cazuri de Covid-19 şi 184 de morţi în ultimele 7 zile, iar regiunea Madrid are cele mai active focare. În spitalele madrilene sunt îngrijiţi 400 de oameni afectaţi de coronavirus, dintre care 225 sunt în stare critică.

Guvernul regional construieşte contracronometru un spital pentru Covid19 cu 1000 de paturi, care ar trebui să fie gata în luna noiembrie.