• Spania înregistrează primul caz de reinfectare cu SARS-CoV-2.
  • Pacienta reinfectată a transmis virusul și altor persoane.
  • Pacienta reinfectată a dezvoltat simptome mai severe a doua oară.

Spania înregistrează primul caz de reinfectare cu SARS-COV-2. Medicii de la spitalul Gregorio Marañon din Madrid au studiat starea unei femei, care a fost infectată în aprilie și apoi, din nou, în septembrie. Pacienta a dezvoltat simptome mult mai severe a doua oară.

„Este vorba de medicii de la Serviciul de Microbiologie și Boli Infecțioase de la spitalul Gregorio Maranon din Madrid, care au reconstruit pentru prima dată cum s-a produs reinfectarea unui pacient vindecat de Covid-19.
S-a descoperit că această persoană, o femeie fără riscuri majore de sănătate, a contractat virusul după câteva luni și mai mult l-a transmis și membrilor familiei. Medicii spanioli spun că acest caz contrazice informația transmisă de agenția europeană de prevenție și control a bolilor cu privire la persoanele reinfectate. Cercetătorii din Madrid au analizat genomul virusul și confirmă că acesta a produs reinfectarea cu o variantă mutantă, mult mai puternică în cazul acestei femei”, a transmis Felix Damian, corespondentul Aleph News la Madrid.

Spania începe vaccinarea în ianuarie

„Știrea că o persoană se poate reinfecta cu o varianta mai agresivă a virusului provoacă într-adevăr îndoieli în rândul populației, dar medicii de la spitalul Gregorio Maranon, din Madrid, au dat asigurări că vaccinarea nu poate fi afectată de aceste cazuri de pacienți reinfectati. Specialiștii spanioli spun că din milioanele de testări care s-au făcut în Spania, doar 27 de cazuri sunt cunoscute pentru reinfectarea cu SARS-CoV-2. Mai mult, vaccinarea, care în Spania va începe în ianuarie, în rândul categoriilor de risc, va rupe lanțul de transmitere a virusului și va opri treptat evoluția pandemiei”, a adăugat Felix Damian.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM