• Spaniolii pregătesc un pașaport sanitar pentru turiști
  • Pașaportul ar putea intra în vigoare la Târgul de Turism de la Madrid
  • Vara trecută, Spania a pierdut 90 de miliarde de euro

Spania va lansa în luna mai pașaportul sanitar pentru turiști. Redeschiderea economiei înaintea sezonului este prioritară pentru guvernul de la Madrid, care nu vrea să mai rateze încă o vară, din cauza pandemiei.

Spania are de gând să meargă pe varianta pasaportului sanitar sau a certificatului de vaccinare, chiar dacă în restul Europei încă nu există consens asupra acestui lucru. Ministrul Turismului, Reyes Maroto, a spus că pașaportul de vaccinare ar putea deveni disponibil odată cu ediția Targului de Turism de la Madrid din luna mai.

Turismul este sectorul care aduce cele mai multe venituri la bugetul statului. Este vorba de 155 de miliarde de euro, adică 12,4% din PIB.nVara trecută pierderile au fost de 90 de miliarde de euro, iar economia Spaniei nu mai poate aștepta pentru că vara se apropie și spaniolii sunt dornici sa aibă din nou turisti straini pe plaje. Pentru asta, autoritatile se gandesc sa redeschida turismul chiar si cu o rata de vaccinare de 30 – 40%, inca din aceasta primavara cu sau fara pasaportul de vaccinare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Deocamdată știm că pașaportul vă fi digital, iar Amadeus Spania lucrează deja la o variantă prin care turiștii pot să urce documente care dovedesc vaccinarea împotriva Covid19 sau rezultatele testelor realizate și aceste informații să fie transmise și companiilor aeriene. Sistemul informatic vă fi gata în al doilea trimestru, când se dorește și redeschiderea turismului în Spania.