• Un desen marca Pablo Picasso, cu o valoare de 450.000 de euro, a fost confiscat la începutul lunii iulie pe aeroportul din Ibiza.
  • Desenul „Trois personnages” , datat 1966, a fost descoperit pe 5 iulie în posesia unui călător care venea din Elveţia .
  • Călătorul a dat asigurări că desenul e doar o copie şi a prezentat o factură de 1.515 euro.

Un desen atribuit lui Pablo Picasso, cu o valoare de 450.000 de euro, care se afla în valiza unui călător bănuit de contrabandă’‘, a fost confiscat la începutul lunii iulie pe aeroportul din Ibiza, potrivit autorităţile vamale spaniole, citate de presa spaniolă.

Desenul Trois personnages” , datat 1966, a fost descoperit pe 5 iulie în posesia unui călător care venea din Elveţia şi care a încercat să-l aducă în Spania fără să-l declare”, au precizat autorităţile.

Interogat de vameşii spanioli, călătorul a dat asigurări că desenul e doar o copie şi a prezentat o factură de 1.515 euro.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Pe fundul valizei însă, vameşii au descoperit o a doua factură pentru suma de 454.000 euro, emisă de o galerie de artă din Zurich, cu referire la desenul Trois personnages’‘, de Pablo Picasso.

Potrivit unei expertize preliminare realizate de specialişti în patrimoniu, este vorba despre opera originală” a pictorului spaniol, iar preţul facturat de galerie este conform cu preţul pieţei’‘, spun autortățile responsabile.

Acest prim raport va trebui confirmat printr-o expertiză mai exhaustivă”, realizată cu ajutorul ,,tehnologiilor inovatoare”, au mai spus serviciile vamale.