Spania: Un mort și zeci de răniți după ce scena unui festival de muzică electronică s-a prăbușit din cauza vântului puternic

Sursă: YouTube/La Vanguardia
  • O persoană a fost ucisă după ce vântul puternic a provocat prăbuşirea unei părţi a scenei la un festival de muzică în apropiere de oraşul spaniol Valencia, sâmbătă dimineaţă, au anunţat serviciile regionale de urgenţă.
  • Aproximativ 40 de persoane au avut nevoie să fie transportate la spital, dintre care trei cu răni grave, au declarat serviciile regionale de sănătate.
  • Agenția națională de meteorologie AEMET a declarat că rafalele puternice de vânt din timpul nopții au atins 50 km/h pe aeroportul din Alicante, în regiunea Valencia.

O persoană a fost ucisă și zeci de persoane au fost rănite după ce vântul puternic a provocat prăbușirea unor părți din scena principală a unui festival de muzică din Spania, au anunțat autoritățile, citate de Sky News.

Rafalele de vânt au lovit scena de la Festivalul Medusa, un eveniment de muzică electronică desfăşurat timp de şase zile în oraşul Cullera, în primele ore ale zilei de sâmbătă, au declarat serviciile regionale de urgență.

Aproximativ 40 de persoane au avut nevoie să fie transportate la spital, dintre care trei cu răni grave, au declarat serviciile regionale de sănătate.

Agenția națională de meteorologie AEMET a declarat că rafalele puternice de vânt din timpul nopții au atins 50 km/h pe aeroportul din Alicante, în regiunea Valencia.

„Suntem complet devastați și întristați de ceea ce s-a întâmplat în această dimineață”, au spus organizatorii într-o declarație pe pagina de Facebook a festivalului.

Festivalul a fost suspendat deocamdată „din cauza vremii nefavorabile din primele ore ale zilei de 13 august şi cu scopul de a garanta siguranţa participanţilor, a lucrătorilor şi a artiştilor”, au precizat organizatorii într-un comunicat pe pagina de Facebook a festivalului, citat de Mediafax.

Zona festivalului a fost evacuată „ca măsură preventivă pentru a facilita activitatea serviciilor de urgenţă şi de securitate ale Festivalului Medusa”, a adăugat comunicatul.

Presa spaniolă a precizat că şi alte structuri de la eveniment au fost avariate de vântul puternic.