• Pedro Sanchez a anunțat că starea de urgență nu va mai fi prelungită după 9 mai
  • Spania va atinge imunitatea de grup până în august, promite premierul Pedro Sanchez
  • Industria turismului din Spania pariază pe viitoarea adeverință verde europeană

Spania a anunțat că starea de urgență mai durează doar o lună. Deși numărul de infectări este în creștere, premierul Pedro Sanchez are încredere în succesul campaniei de vaccinare și promite imunitatea de grup până în luna august.

Spania are mari speranțe în campania de vaccinare și guvernul mizează pe succesul acesteia ca să poată prinde startul sezonului turistic, în condiții de siguranță sanitară.

Premierul socialist Pedro Sanchez a spus că la 9 mai se va pune punct stării de urgență care a început acum 5 luni și care oricum a fost destul de flexibilă permiând deplasările internaționale, dar și funcționarea multor afaceri. Consiliul Național de Sănătate se va ocupa după aceea să aplice măsuri locale de combatere a focarelor de Covid19.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dintre cele 5,8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, 80% sunt bătrânii de peste 80 de ani. Pedro Sanchez spune că ritmul este pozitiv și promite că se va vaccina masiv ca să fie 25 de milioane de imunizări până în iulie și 33 de milioane în august.

Dacă în 2019, Spania a fost vizitată în timpul verii de 37 de milioane de turiști, anul trecut au venit aici doar 6,3 milioane. Sectorul turismului din Spania pariază totul pe viitorul certificat de vaccinare și calculele hotelierilor arată că pot fi recuperați 7,5 milioane de turiști datorită acestui document. Un avantaj este și turismul care va sosi din Marea Britanie, unde vaccinarea este foarte avansată.