• Zeci de mii de persoane au manifestat duminică în mai multe oraşe ale Spaniei, inclusiv la Madrid, împotriva guvernului premierului Pedro Sanchez.
  • Potrivit poliției, 25.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Colon din centrul Madridului.
  • Premierul spaniol Pedro Sanchez a fost numit vineri preşedinte al Internaţionalei Socialiste (IS), la congresul acestei organizaţii care s-a încheiat duminică la Madrid, el fiind unicul candidat.

Zeci de mii de persoane au manifestat duminică în mai multe oraşe ale Spaniei, inclusiv la Madrid, la apelul partidului de extremă-dreaptă Vox, protestând împotriva guvernului premierului Pedro Sanchez, un guvern „al trădării, insecurităţii şi ruinei  , potrivit demonstranţilor, scrie leNouvelliste.

Potrivit poliției 25.000 de persoane, s-au adunat în Piaţa Colon din centrul Madridului. Avem un guvern care conduce împotriva oamenilor, care scade pedepsele de închisoare pentru crime, care dezarmează poliţia” , a spus în discursul său la protest liderul Vox, Santiago Abascal.

Acesta din urmă a făcut astfel referire la planificata eliminare din Codul Penal a delictului de nesupunere, pentru care 9 responsabili separatişti catalani au fost condamnaţi în urma tentativei de secesiune a Cataloniei din 2017.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Minoritar în parlamentul de la Madrid, guvernul lui Sanchez este captiv unor negocieri permanente cu separatiştii catalani sau basci pentru a-şi putea trece actele normative.

Abascal a evocat şi dublarea agresiunilor sexuale după venirea la putere a lui Sanchez şi a unei ministre nebune care a făcut o lege cu binecuvântarea guvernului, a stângii politice şi mediatice care a scos (din închisori) violatori şi pedofili” .

Numai un da este un da”

El s-a referit aici la faimoasa lege aşa-numită numai un da este un da” , care instituie obligaţia consimţământului explicit pentru un act sexual, în caz contrar acesta poate fi considerat viol, dar care la alte capitole a redus pedepsele în cazul altor delicte sexuale.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a fost numit vineri preşedinte al Internaţionalei Socialiste (IS), la congresul acestei organizaţii care s-a încheiat duminică la Madrid, el fiind unicul candidat.

Decizia sa de a candida pentru acest post, unul relativ puţin vizibil, a fost interpretată în Spania, mai ales de către presă, drept un semn al intenţiei sale de a folosi această organizaţie ca pe o trambulină personală către un post internaţional mai important dacă – aşa cum prezic sondajele – formaţiunea sa Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol va pierde alegerile legislative de la sfârşitul anului viitor.