• Se așteaptă ca populația Chinei să înceapă să scadă în perioada 2021-2025.
  • Modificarea legilor din China pentru a permite femeilor să aibă trei copii nu a ajutat.
  • Familiile din China aleg să nu aibă copii din cauza unor factori precum costurile ridicate și presiunea muncii.

Populația Chinei a încetinit în mod semnificativ și se așteaptă ca populația să înceapă să se reducă înainte de 2025, a raportat Global Times, susținut de stat, citând un înalt oficial din domeniul sănătății.

Datele privind nașterile publicate duminică au arătat că numărul de nașteri noi în 2021 a fost cel mai mic din ultimele decenii în mai multe provincii.

Numărul nașterilor în provincia centrală Hunan a scăzut sub 500.000 pentru prima dată în aproape 60 de ani, a precizat Global Times. Doar provincia Guangdong, din sudul Chinei, a avut mai mult de 1 milion de nașteri noi, a precizat acesta. China se luptă pentru a inversa o scădere rapidă a creșterii naturale a populației deoarece mulți tineri aleg să nu aibă copii din cauza unor factori precum costurile ridicate și presiunea muncii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Se așteaptă ca populația Chinei să înceapă să se micșoreze în 2021-2025, a afirmat Global Times, citându-l pe Yang Wenzhuang, șeful departamentului pentru probleme de populație și familie din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate.

O modificare a legilor din China de anul trecut pentru a permite femeilor să aibă trei copii nu a ajutat, multe femei spunând că schimbarea vine prea târziu și că nu au suficientă siguranță a locului de muncă și egalitate de gen.