• PNRR este un plan extrem de echilibrat, un plan socio-economic care în următorii ani va garata prosperitate pentru toți, spune vicepremierul Kelemen Hunor.
  • Kelemen Hunor: „România, de foarte mulți ani, nu a avut un proiect mare de țară”.

România, de foarte mulți ani, nu a avut un proiect mare de țară. Ultimul proiect politic era aderarea la UE și intrarea în NATO. Fără exagerare, putem afirma că PNRR este un proiect de țară care în 150 de zile, care după foarte multe negocieri, a fost depus la Comisia Europeană. Este un plan extrem de echilibrat, un plan socio-economic care în următorii ani va garata prosperitate pentru toți”, spune vicepremierul Kelemen Hunor.

El spune că după implementarea proiectelor din PNRR România va fi „o țară mai bună, o țară mai reușită”.

Sunt convins că după ce va fi citit tot planul, cele 1.200 de pagini, de către cei care au contestat și ne-au criticat pentru acest pan vor fi de acord că e un plan bun care va uni societatea”, afirmă Kelemen Hunor.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Vicepremierul UDMR precizează că nu va exista nicio discriminare politică.

Toate UAT-urile, deci toate comunitățile vor fi susțiute în mod echilibrat, în mod corect, din acest plan. (…) Până la sfărșitul perioadei, noi propunem 45 de mii de hectare de păuri noi și 10 mii de hectare suprafață refăcută și 250 de arii naturale protejate cu un management nou și performant”, adaugă Kelemen Hunor.

Potrivit vicepremierului, referitor la domeniul Culturii, vor fi construite muzee noi și vor fi sprijinite editurile.

Piesa de rezistență a PNRR sunt reformele, o serie de transformări esențiale, de la rădăcină, care au fost mereu amânate și decare politicienilor mereu le-a fost teamă, arată planul, care a fost făcut public miercuri de către autorități. Alocarea totală a planului este de 29,2 miliarde de euro.

În total, România ar primi 14,248 miliarde sub formă de grant și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuri pentru un total de 29,2 miliarde euro.