• Serviciul secret ucrainian SBU a anunţat investigarea unui angajat acuzat de spionaj
  • Shaytanov a fost reţinut în urma unei operaţiuni speciale
  • SBU îl acuză că plănuia atacuri teroriste, fiindu-i promişi 200.000 dolari, dar şi un paşaport rusesc

Serviciul secret ucrainian SBU a anunţat reţinerea şi investigarea unui angajat pe care îl acuză de spionaj, notează Moscow Times. Potrivit sursei citate, generalul-maior Valery Shaytanov planuia atacuri teroriste şi colecta informaţii pentru FSB, serviciul de „intelligence” al Rusiei. 

„Din nefericire, un om care trebuia să protejeze Ucraina a ales să lucreze împotriva ei”, a notat şeful SBU, Ivan Bakanov, într-un comunicat. 

Bakanov a mai spus că „Shaytanov a fost reţinut în urma unei operaţiuni speciale, desfăşurată pe mai multe paliere”. Shaytanov, care a primit gradul de general-maior după Maidanul de la Kiev, ar fi pasat informaţii despre operaţiunile secrete ale Ucrainei, mai scrie sursa citată. 

Recomandări

RADU MAZĂRE A FOST ELIBERAT CONDIȚIONAT
ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE

SBU îl mai acuză că plănuia atacuri teroriste, fiindu-i promişi 200.000 dolari, dar şi un paşaport rusesc. Moscow Times scrie că agentul dublu este suspectat şi de plănuirea asasinării lui Adam Osmayev, un cecen care la rândul său ar fi vrut să-l asasineze pe Vladimir Putin în 2012. Asupra lui Osmayev au existat mai multe atacuri şi tentative de asasinat, unul dintre ele soldate cu moartea soţiei sale. 13.000 oameni au murit ca urmare a conflictului ruso-ucrainian pornit în 2014, după anexarea Crimeei de către Moscova.

Sursa foto: Profimedia