Cel mai mare spital de copii din sud-estul ţării a primit un aparat pentru depistarea Covid-19. Echipamentul costă 150.000 de lei și face 5 teste pe oră

  • Echipamentul cumpărat de Primăria Galaţi face cinci teste pe oră și a costat 150.000 de lei
  • Spitalul de copii din Galaţi va avea în curând şi un aparat real time PCR.
  • Autoritățile locale au alocat aproximativ 10 milioane de lei pentru lupta cu Covid-19

Spitalul de Urgenţă pentru Copii Sf.Ioan din Galaţi are un aparat care poate depista infecţia cu virusul COVID-19. Acesta a costat 150.000 de lei şi a fost cumpărat de Primăria Galaţi, în subordinea căreia se află unitatea medicală. Autoritățile locale spun că au mai cumpărat şi un aparat real time PCR care va ajunge la Galaţi peste câteva săptămâni.

„Primăria municipiului Galaţi informează că un aparat de analiză a anticorpilor, pe baza căruia se poate detecta infecţia cu noul coronavirus, a ajuns în dotarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Apostol Ioan Galaţi. Cu ajutorul aparatului, care a costat 150.000 de lei şi a fost achiziţionat cu bani de la bugetul local, se pot procesa în maximum o oră un număr de cinci teste. La Spitalul pentru Copii va ajunge, până la începutul lunii mai, şi aparatul real time PCR pentru testare antigen COVID-19”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Conform datelor oficiale, până în prezent Primăria municipiului Galaţi a alocat fonduri de aproximativ 10 milioane de lei în lupta împotriva COVID-19.