• Nu exista nicio motivație legală, logică și umana pentru care este menținut închis Spitalul Colentina, spune, sâmbătă, primarul general Gabriela Firea.
  • Spitalul Colentina are 860 de paturi și nu a avut, ca spital suport COVID, mai mult de 100 de pacienți în vârf de pandemie.
  • Primarul Gabriela Firea spune că acești pacienți ar fi putut fi tratați în cele doua spitale de boli infecțioase și tropicale din Capitală.

„Pentru toți apostolii apocalipsei, amintim faptul că, pe când ei susțineau că vine o gripă ușoară, și că nu e bine să ne isterizăm, unii din această țară chiar ne pregăteam temeinic pentru o criză sanitară serioasă.

Am achiziționat 5 aparate de testare RT – PCR, am dotat spitalele administrate de Primăria Capitalei, am cazat medicii și asistentii pentru a-și proteja familiile, am testat cadrele medicale, ca și alte instituții și fundații am ridicat în timp record un spital modular COVID-19 cu 500 de locuri – nu din carton, care oferă condiții optime de tratament și cazare (sperăm să nu fie nevoie și de această unitate exterioară): medici pregătiți, aparatură, tratamente, alimentație potrivită, aer condiționat, tv, apă/canalizare, Wi-Fi etc.”, spune Gabriela Firea pe Facebook.

Primarul General al Capitalei spune că în acest moment, deși epidemia nu a trecut, nu mai există motivație logică pentru ca Spitalul Colentina să fie menținut închis.

Recomandări

IOHANNIS CONVOACĂ CSAT-UL
ARUNCI JUMĂTATE DIN CE CUMPERI
S-A DECIS COMASAREA
TRUMP ȘI DESANTIS, ALIAȚI?
DE CE SĂ NU ȚII TELEFONUL ÎN OREZ
OPOZIȚIA CRITICĂ IDEEA COMASĂRII

„Nu există nicio motivație legală, logică și umană pentru care este menținut închis Spitalul Colentina – cu 860 de paturi, care nu a avut, ca spital suport COVID, mai mult de 100 de pacienți în vârf de pandemie. Și care puteau fi tratați în cele doua spitale de boli infecțioase și tropicale din Capitală.

DSP – cea care a blocat la ordinul Ministerului Sănătății testarea din Capitală, blochează acum și deschiderea Spitalului Colentina.

În această perioadă, starea pacienților cronici, care erau tratați la Colentina, s-a înrăutățit”, mai spune Firea.

Primarul general spune că va trebui să ne obișnuim cu virusul printre noi, să ne ferim cât mai mult de contaminare, „dar când toată omenirea a trecut la un alt Plan de reacție sanitară, pentru a reporni economia, puternic afectată, și pentru a-i trata eficient și pe ceilalți bolnavi – non COVID, noi am rămas încremeniți în proiect”, adaugă Firea.

Aceasta este de părere că „prin inducerea stării de panică în societate, manipularea găsește teren fertil. Dar va veni și ziua decontului!”.