• Aceștia vor fi ajutați cu suma de 51,5 milioane de lei.
  • Banii vor fi trimiși prin subvenții directe către operatori.
  • Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 10,3 milioane de euro pentru sprijinirea operatorilor aeroportuari în contextul pandemiei de coronavirus.

Comisia Europeană va sprijini operatorii aeroportuari afectaţi de pandemie sdin România cu suma de 51,5 milioane lei. Schema de ajutor a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat, anunţă reprezentanţii instituţiei. Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe.

Măsura va fi deschisă operatorilor aeroportuari din România cu un trafic anual de pasageri cuprins între 200.000 şi 3 milioane de pasageri care au înregistrat pierderi între iulie 2020 şi decembrie 2021.

„Schema este menită să răspundă nevoilor de lichidităţi ale beneficiarilor şi să îi ajute să îşi continue activităţile în timpul pandemiei şi după aceasta. Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul nu va depăşi 2,3 milioane EUR per beneficiar şi se va acorda până la 30 iunie 2022. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru”, au explicat reprezentanţii CE.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ