• Oficialii statului Rio de Janeiro au votat să îi schimbe numele stadionului din Maracana
  • Recordul de spectatori pe Maracana este de 199.854 de oameni, la finala Campionatului Mondial din 1950
  • Fanii fotbalului brazilian nu sunt prea încântați

Celebrul stadion din Brazilia își schimbă numele. Cu toții am auzit de Maracana, botezat după cartierul din care face parte, chiar dacă nu acesta este numele lui oficial. Acum, oficialii statului Rio de Janeiro au votat să îi schimbe numele.

CNN scrie că numele oficial va fi schimbat din „Estadio Jornalista Mario Filho” în „Estadio Edson Arantes do Nascimento – Rei Pele”, după legendarul Pele. Numele complet al brazilianului este Edson Arantes do Nascimento, iar „rei” înseamnă rege în portugheză.

„Este un omagiu demn pentru un om recunoscut în întreaga lume pentru moștenirea sa în fotbalul brazilian”, a spus inițiatorul proiectului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pele a jucat de multe ori pe Maracana. Este în același timp și stadionul pe care a marcat golul 1.000 din carieră, împotriva celor de la Vasco da Gama. Recordul de spectatori pe Maracana este de 199.854 de oameni, la finala Campionatului Mondial din 1950, dintre Brazilia și Uruguay, în care oaspeții au câștigat, scor 1 – 2.

Guvernatorul statului Rio de Janeiro trebuie să își dea acceptul pentru această modificare, dar fanii fotbalului brazilian nu sunt prea încântați. Ei susțin că Mario Filho a fost chiar mai bun decât Pele, sau că ar trebui să fie o persoană care a trăit sau s-a născut în Rio, în timp ce Pele s-a născut în statul Minas Gerais și a trăit cea mai mare parte a vieții în Sao Paulo.