Jurnaliștii ruși din proiectul Maski (Măștile) au investigat-o pe Svetlana Krivonogikh, misterioasa multimilionara, care, aparent ar fi doar o cunoștință apropiată a președintelui rus, Vladimir Putin.

Svetlana Krivonogikh locuiește în Sankt Petersburg și primește cadouri costisitoare de la prietenii lui Vladimir Putin, iar fiica ei seamănă incredibil de mult cu liderul de la Kremlin. Această investigație arată cine deține de fapt Banca Rossiya, care are acces la cele mai valoroase active ale statului, scrie Maski-proekt.media

Nu este clar în ce moment a început această relație dintre Svetlana și liderul de la Kremlin, însă cert este că cei doi se cunosc de pe vremea când Putin era director FSB.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Din menajeră, în femeia care deține o bucată din Rusia

Insulele Kamennîi sunt un grup de trei insule din delta râului Neva, care sunt incluse în teritoriul orașului Sankt Petersburg din Rusia. În jur e apă, un parc îngrijit, câteva conace pre-revoluționare asemănătoare cu cele din filmele sovietice despre Sherlock Holmes și reședințe de stat cu nume misterioase precum „K-2”.  Proprietarii sunt oameni din cercul restrâns al lui Putin. Printre ei, apare și numele unei femei, Svetlana Krivonogikh. Vecinii au dat din umeri când au fost întrebați de ea. Nimeni nu știe nimic sau nu au vrut să spună.

Înainte de a deveni multimilionară, Svetlana locuia într-un aparatament umil din Sankt-Petersburg și a lucrat ca menajeră într-un magazin din oraș.

Svetlana a studiat la Universitatea de Economie, a primit și diplomă, însă colegii nu-și aduc aminte să fi mers la cursuri. În anii 2000, viața ei s-a schimbat radical, a devenit proprietara celor mai de elită locuințe pe care și le-ar putea dori un rezident din Sankt Petersburg. Valoarea estimată a proprietăților era în jur de 1,1 miliarde de ruble.

În 2001 Svetlana a început să lucreze la Banca Centrală a Rusiei, ulterior, ca prin noroc, a devenit acționar.

Sursa foto: maski-proekt.media/

O stațiune iubită de Putin, pusă pe numele Svetlanei

La sfârșitul lunii ianuarie 2011, una dintre pârtii a fost închisă temporar în stațiunea de schi Igora. Localnicii au răspândit rapid un zvon spunând că: „Putin e pe munte”, pe atunci premier.

Cu ajutorul băncii la care e acționar, femeia a devenit proprietara Grădinii Tauride din Cernîșevskaya.

Svetlana are o fiică care s-a născut în 2003 și seamănă izbitor de mult cu Putin

Motivul pentru care Putin o ține în secret pe Svetlana Krivonogikh, ar fi fiica pe care o au împreună. Nicăieri în documentele publice nu apare numele tătălui, iar când a fost întrebată de jurnaliști despre copil, pozele fetei au dispărut de pe toate conturile de socializare.

Fluxul de active și proprietăți care continuă să curgă asupra familiei Krivonogikh nu face decât să confirme versiunea conform căreia cele două sunt foarte importante pentru președintele rus.

Fiica lui Svetlanei într-un avion privat. Sursa foto: Instagram

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!