Starea de alertă pe teritoriul României se prelungeşte pentru 30 de zile, începând cu 16 august / Raed Arafat: Nu vor fi noi restricţii

  • Guvernul decide prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile.
  • Raed Arafat: Nu vor fi noi restricţii
  • Premierul Ludovic Orban şi-a dat acordul şi a spus că acesta este primul punct pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

CNSU propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 zile.

Potrivit deciziei CNSU, pe terase, cluburi, baruri şi altele din judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti nu se poate începe activitatea înainte de ora 06.00 şi nu se poate depăşi ora 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

De asemenea, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.

Sunt modificări şi în ceea ce îi priveşte pe membrii delegaţiilor sportive internaţionale care participă la competiţii sportive organizate pe teritoriul României, în condiţiile legii, pe oficialii forurilor sportive internaţionale care organizează aceste competiţii, precum şi arbitrii delegaţi, care nu mai trebuie să stea în carantină.

Potrivit deciziei CNSU, sportivii români, care îşi desfăşoară activitatea în alte state şi care sunt convocaţi la loturile naţionale pentru a reprezenta România la competiţii sportive organizate în condiţiile legii, membrii delegaţiilor sportive româneşti care se întorc în România de la competiţii sportive internaţionale, precum şi oficialii şi arbitrii români care au fost delegaţi la competiţiile internaţionale nu mai sunt obligaţi să rămână în carantină.

La începutul şedinţei de Guvern, şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că nu vor fi noi restricţii. „În urma aprobării hotărârii CNSU, astăzi venim cu Hotărârea de Guvern care propune prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, cu modificări minimale, fără restricţii suplimentare”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Premierul Ludovic Orban şi-a dat acordul şi a spus că acesta este primul punct pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. Acesta a precizat că tot vineri, hotărârea de Guvern trebuie publicată în Monitorul Oficial.