Starea de urgență continuă pentru încă o lună. Iohannis: Prețurile la medicamente, energie electrică și gaze ar putea fi plafonate

  • Președintele a semnat decretul prin care a fost prelungită starea de urgență
  • Iohannis: Pericolul nu a trecut, stați acasă!
  • Prețurile la medicamente, aparatură medicală, gaze și energie electrică ar putea fi plafonate

E oficial, mai trebuie să reziști încă 30 e zile în izolare sau, dacă e cazul, în carantină. Klaus Iohannis a semnat azi decretul care prelungește starea de urgență cu o lună. “Nu există semne că ritmul pandemiei a scăzut” e principalul argument al președintelui.

 “Pericolul nu a trecut. Stați acasă, pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Altfel, vom avea un val e îmbolnăviri și de decese foarte mare”, a spus șeful statului, odată cu anunțul prelungirii stării de urgență.

Iohannis dă asigurări că Guvernul va lua toate măsurile, astfel încât să nu fie probleme cu alimente. În plus, prețurile la medicamente, aparatură medicală, energie electrică și gaze s-ar putea plafona.

“Cu toții vrem să ne recâștigăm viața pe care am avut-o. Sunt măsuri gare ne afectează temporar, dar care salvează vieți. Nu păcăliți instituțiile, pentru că vă păcăliți singuri și pe cei dragi vouă. Nu vă expuneți și nu îi expuneți pe cei de lângă voi. Fiți responsabili și solidari”, a încheiat președintele.