• Autoritățile medicale din SUA spun că hidroxiclorochina și clorochina nu s-au dovedit a fi sigure și eficiente în tratarea sau prevenirea Covid-19.
  • Statul Oklahoma încearcă să returneze distribuitorului stocurile sale de hidroxiclorochină, în valoare de 2 milioane de dolari.
  • O serie de studii au arătat că medicamentul nu numai că nu îmbunătățește starea pacienților cu coronavirus, dar le-ar putea fi chiar dăunător.

Statul Oklahoma încearcă să returneze distribuitorului stocurile de hidroxiclorochină, în valoare de 2 milioane de dolari, scrie CNN.

În luna iulie, Agenția de Administrare a alimentelor și a medicamentelor (FDA) din SUA a retras o autorizație de utilizare de urgență pentru hidroxiclorochină și pentru clorochină în tratamentul împotriva Covid-19. Agenția spune acum că cele două medicamente împotriva malariei, care au fost promovate anterior ca tratament pentru Covid-19, nu s-au dovedit a fi sigure și eficiente în tratarea sau prevenirea Covid-19.

„Lucrăm cu departamentul de sănătate pentru a încerca să returnăm stocul”, a declarat directorul de comunicare al biroului procurorului general din Oklahoma, Alex Gerszewski, într-un e-mail adresat CNN.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Hidroxiclorochina a fost inițial promovată de fostul președinte Donald Trump, care a spus că a luat medicamentul pentru a se proteja împotriva Covid-19.

După ce o serie de studii au arătat că hidroxiclorochina nu numai că nu ajută pacienții cu coronavirus, dar le-ar putea chiar dăuna, FDA a retras autorizarea de utilizare de urgență a medicamentului.