• Germania îşi protejează industria automobilelor, a aeronauticii sau cea farmaceutică
  • Principalele state cumpără acţiuni în societăţi
  • În Polonia există o mişcare denumită „repolonizare”

Unele state europene s-au gândit bine şi au decis să îşi protejeze proprietatea. State precum Germania şi Polonia nu au mai stat pe gânduri şi s-au decis să îşi protejeze cele mai importante industrii.

În 1990 Nordicii au înfiinţat exact ce voia Dragnea să facă în România, anunţase dar până la urmă parcă nici el n-a fost convins. Un fond suveran, evaluat acum la peste 570 de miliarde de dolari, practic, nu există industrie unde statul norvegian să nu aibă acţiuni. Care-i soluţia ideală pentru România? Vindem ca să scăpăm de pierderi sau administrăm şi facem profit?

Mircea Coșea, economist: „Ceea ce se face acum e total greşit şi sigur există o suspiciune de un interes ascuns pe care nu-l cunoaştem. Lumea astăzi merge într-un sens invers faţă de cel pe care Guvernul României vrea să-l aibă acum. În toată lumea asta în timpul crizei îşi protejează proprietatea, principalele state din lumea asta cumpără societăţi. În Polonia există acum o mişcare care se numeşte „repolonizarea societăţilor”. Germania la fel, investeşte în industria de automobile, aeronautică, industria farmaceutică, în Franţa e programul special al domnului Macron care are o altfel de componentă. Deci noi mergem invers, e o mare greşeală, în timpul crizei aşa ceva nu se face.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...