• Comisarul european pentru afaceri interne a cerut ţărilor membre să dea dovadă de „solidaritate” şi să ajute Italia
  • Ylva Johannson şi Filippo Grandi, Înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi, au declarat că situaţia a arătat necesitatea adoptării unui nou pact
  • Grandi a spus că în ceea ce priveşte migranţii ajunşi în Italia în weekend, „vorbim de numere gestionabile” pentru a fi distribuiţi între membrii UE

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a cerut ţărilor membre să dea dovadă de „solidaritate” şi să ajute Italia cu migranţii care au debarcat în insula Lampedusa, relatează Inquirer.

„Invit alte state membre să sprijine relocarea migranţilor”, a declarat Johansson într-o conferinţă de presă.

„Ştiu că este mai dificil în pandemie, dar cred că este posibil să ne descurcăm, iar acum este timpul să fim solidari faţă de Italia şi să ajutăm”, a mai spus ea.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Johannson a vorbit luni cu ministrul de Interne al Italiei, Luciana Lamorgese şi a declarat că mai multe ţări din Uniunea Europeană vor fi contactate pentru a primi migranţii.

Ylva Johannson şi Filippo Grandi, Înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi, au declarat că situaţia a arătat necesitatea adoptării unui nou pact, propus de Comisia Europeană în urmă cu şapte luni.

Grandi a spus că în ceea ce priveşte migranţii ajunşi în Italia în weekend, „vorbim de numere gestionabile” pentru a fi distribuiţi între membrii UE.

El a mai spus că în ultimele săptămâni au existat „multe pierderi de vieţi omeneşti„, în timp ce migranţii încearcă să traverseze Marea Mediterană către Europa din ţările nord-africane, în special Libia.